Obračun novih i starih kadrova u Ministarstvu unutarnjih poslova ?

Bijelić-Savić/Ilustracija/Nacionalno

Nakon pet godina s mjesta voditelja Službe organiziranog kriminaliteta u Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala smijenjen je Dean Savić. Njegova smjena dogodila se zbog navodnih propusta u policijskom radu zbog čega je završio na Disciplinskom sudu. Sada čeka zakazivanje suđenja.

Iz MUP-a RH potvrđeno nam je da je još 13. prosinca Savić privremeno udaljen iz službe, dok je pet dana kasnije prvostupanjskom disciplinskom sudu u Zagrebu podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Prijavom je Saviću na teret stavljena teža povrede službene dužnosti što ju propisuje Zakon o policiji. Riječ je, precizno, o “odbijanju izvršenja zadaće ako za to ne postoje opravdani razlozi”, te “nedoličnom ponašanju u službi ili izvan službe kada šteti ugledu službe”.

Neslužbeno se doznaje da je Savić podnio prijavu protiv bivšeg šefa kriminalističke policije Vitomira Bijelića, koji sada radi kao savjetnik ministra unutarnjih poslova. Ta prijava bila je kulminacija od ranije narušenih odnosa Bijelića i Savića.

Večernji list je objavio kako Savić prijavu nije želio povući iako iako je u konzultaciji s Državnim odvjetništvom navodno utvrđeno da za nju nema nikakvih osnova. Odluka ga je na kraju stajala funkcije.