Obilježeno 40 godina djelovanja Autokluba Siget

Predsjednica Republike na obilježavanju 40. obljetnice djelovanja Autokluba Siget

Na svečanosti u povodu 40. godišnjice rada Autokluba Siget, kojoj je nazočila i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, istaknuto je da taj klub ima 150 zaposlenih, više od 35.000 članova, oko 100.000 korisnika usluga, a nakon 15 godina, zgrada u kojoj djeluje klub prešla je u njihovo vlasništvo.

Predsjednik Autokluba Damir Škaro rekao je kako je zgrada u kojoj djeluju, donedavno u vlasništvu HAK-a, sada u vlasništvu AK Sigeta. Najavio je da se uskoro otvara druga škola u sklopu AK Sigeta i to u naselju Špansko. Dodao je da će nastaviti unaprjeđivati sve segmente poslovanja kao i razinu kvalitete i usluge koja povezuje generacije vozača.

Škaro se zahvalio suradnicima, a predsjednici Grabar Kitarović i predsjedniku Hrvatskog autokluba Slavku Tušeku uručio posebna priznanja.

Na svečanom obilježavanju je rečeno da je AK Siget osnovan u studenom 1978., da ga je Škaro preuzeo 2004. godine kada je imao oko 15.000 članova, a danas se taj broj popeo na 35.000.

Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek je kazao kako je, unatoč brojnim nesporazumima, s promjenom vodstva došlo do velikih promjena, a klub Siget postao vodeći u Hrvatskoj postao vodeći.

Predsjednica se, nakon kratkog obilaska AK Sigeta, obratila nazočnima.

Brojka od 35.000 članova svjedoči o uspješnom povezivanju generacija vozača i njihove vjernosti klubu što ne bi bilo moguće bez predanog rada, reka je poredsjednica Repulike. “Tijekom godina uspostavili ste plodonosnu suradnju s raznim državnim institucijama s kojima ostvarujete projekte namijenjene većoj prometnoj sigurnosti, posebice najmlađih”, pohvalila je klub.

Zahvalila je Škari na njegovom humanitarnom angažmanu koji je, rekla je, dokazao kako nije samo uspješan sportaš i menadžer već i čovjek koji je spreman dati doprinos za opće dobro. Predsjednica je zahvalila svim djelatnicima AK Siget, kao i svima koji svojim zalaganjem rade brend Hrvatske, rekla je i istaknula na proslavi nazočnog nogometnog trenera Ćiru Blažvića.