Obilježena godišnjica smrti Borisa Buzančića

Izvor: ZG magazin

Treću godišnjicu smrti Borisa Buzančića, prvoga gradonačelnika Grada Zagreba u samostalnoj Hrvatskoj nakon prvih demokratskih izbora, obilježio je danas polaganjem vijenaca na njegovo posljednje počivalište na Gradskom groblju Mirogoj, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić u pratnji tajnice Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjane Lichtner Kristić.

»Današnji je dan prigoda da se prisjetimo i odamo počast Borisu Buzančiću, koji je po tadašnjem ustrojstvu bio i predsjednik Gradske skupštine.

To su bili politički vrlo delikatni trenuci u kojima su se tada našli naša država i naš grad, trebalo je sačuvati stabilnost funkcioniranja gradske uprave i pomoći državi koja se u tom trenutku našla pod valom prognanika uslijed velikosrpske agresije.

Te tri godine u kojima je bio na čelu našega grada usko je surađivao s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, jer bez uske suradnje glavnoga grada i države, kako tada, tako i danas, nema napretka. Na svemu što je učinio veliko hvala!«, kazao je Andrija Mikulić. (ZG-m)