Obilježena 26. obljetnica osnutka 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Hrvatske vojske

Ilustracija

Dvije ratne postrojbe – 158. brigada i 6. domobranska pukovnija Hrvatske vojske (HV), u kojima je tijekom Domovinskog rata bilo angažirano više od šest tisuća branitelja sa splitskog područja, od kojih je 20 poginulo, proslavile su u subotu 26. obljetnicu osnutka.

Predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata 158. brigade i 6. domobranske pukovnije HV-a, bojnik Ivica Bubić istaknuo je da su današnjom svečanošću odali počast onima koji su najzaslužniji za ostvarenu slobodnu hrvatsku državu.

“Danas smo ovdje i kao korektor i noćna mora generacijama loših i samozadovoljnih političkih ‘elita’ koje lažnim obećanjima i nesposobnošću odvedoše na rub Domovinu, koju predasmo oslobođenu od barbara na upravljanje, ne abolirajući ni one naše dojučerašnje suborce koji pomogoše navedenim u devastiranju naše Domovine, a sve u korist osobnog bogaćenja i nepotizma na svim razinama,” upozorio je Bubić.

Pozitivne pomake u “posljednje vrijeme” vidi u davanju imena ustanovama po herojima iz Domovinskog rata.

“Ustanove dobivaju nazive po našim herojima, vodi se računa o veteranima iz Domovinskog rata, a za to treba zahvaliti ministru obrane Damiru Krstičeviću koji je pokrenuo taj proces nakon dugogodišnjih ponižavanja hrvatskih branitelja,” rekao je Bubić.

U povodu 26. obljetnice osnutka ove dvije ratne brigade Hrvatske vojske položeni su vijenci na braniteljskom groblju gradskog groblja Lovrinac, a u samostanu sv. Ante na Poljudu služena je misa zadušnica.