Obilježen Svjetski dan zdravlja uz brojne građane i državne dužnosnike na Jarunu

Akademska zajednica “Ante Starčević” GO HDZ-a Zagreb u četvrtak, 7. travnja 2022. godine, obilježila je Svjetski dan zdravlja okupljanjem na Jarunu.

Tim povodom članovi akademske zajednice GO HDZ-a na čelu s predsjednikom dr. Antom Barišićem istaknuli su važnost tjelovježbe s obzirom na činjenicu da veliki broj ljudi obolijeva od bolesti kardiovaskularnog i lokomotornog sustava, najviše kao posljedica nezdravog načina života.

” Osim pandemije korona virusa za koju se nadamo da je pri kraju, imamo epidemije kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, onkoloških malignih bolesti i bolesti lokomotornog sustava. Negativne posljedice uzrokovane ovim bolestima proizilaze dijelom od stresa, prehrane, nekretanja i sjedilačkog načina života i tu dolazimo do toga da smo se danas okupili da ukažemo da je prevencija dobar način da dio tih bolesti spriječimo.

Znamo da je zdravlje bitno svakome od nas, ali mora biti prioritet i za društvo, odnosno za državu jer bez zdravih ljudi, nema niti zdravog društva ”, poručio je dr.Barišić.

Svjetski dan zdravlja obilježen je tjelovježbama koje je pripremio doc. dr. Ivan Krakan s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Pored brojnih građana koji su se pridružili treningu, sudjelovali su i predsjednik GO HDZ-a Zagreb dr. Mislav Herman, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, ravnateljica Škole narodnog zdravlja ” Andrija Štampar ”prof.dr. Mirjana Kujundžić Tiljak, pomoćnik ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Dražen Opalić, te brojni drugi.