Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Glini

Izvor: Radio Banovina

Nakon četiri godine okupacije vojno redarstvena operacija kodnog naziva Oluja donjela je slobodu i mir na ovim našim prostorima.

Na današnji dan 1995. godine Hrvatske oružane snage oslobodile su Knin, potom se tzv, Krajina srušila kao kula od karata. Najveća vojna operacija u povijesti moderne hrvatske države, počela prije 26 godina uu ranu zoru 04. kolovoza 1995. godine, oslobođeno je preko 10 tisuća četvornih kilometara područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu koja su četiri godine bila pod okupacijom pobunjenih Srba, a omogućene su i oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovin

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja kao i 26. obljetnice Oluje u Glini je danas u 9 sati započelo polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno spomenika Suza koji simbolizira bol za poginulim sugrađanima, ali i budi nadu za bolji život svih naših sugrađana istaknuo je to nakon polaganja vijenaca gradonačelnik Ivan Janković.

Gradonačelnik je dodao kako danas mi preuzimamo odgovornost i doprinos u razvoju naše Države i Grada.

Počast svim poginulima odali su ratni veterani, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Gline, gradonačelnik Ivan Janković i predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline Nikša Odić, kao i nekolicina građana koji su se došli pokloniti svima koji su za domovinu dali svoj život.