Obersnel Bernardiću:”Krajnje je vrijeme da se probudiš i prestaneš sanjati”

Izvor: Nacionalno/D.Prša /Ilustracija

U SDP-u, čini se, vrije. Dok predsjednik stranke Davor Bernardić pokušava zaustaviti javne kritike na svoj rad tvrdeći da su nekonstruktivne, nezdovoljnici u stranci sve su glasniji, a danas se oštrom porukom Bernardiću obratio i Vojko Obersnel, koji je proveo osam godina na čelu riječkog SDP-a.

“Kotarski izbori u Splitu pokazali su našu snagu, SDP će doći na vlast, a ja ću biti premijer!” – naslov je intervjua koji je Bernardić dao Slobodnoj Dalmaciji i kojim se pohvalio na društvenim mrežama, a na Twitteru je brzo dobio i Obersnelov odgovor – “Krajnje je vrijeme da se probudiš i prestaneš sanjati”.

Riječki gradonačelnik još je jedan u nizu istaknutih članova stranke koji otvoreno kritiziraju Bernardića, a medijima se pronijela i informacija da 50-tak SDP-ovaca ovih dana šefu SDP-a kani uputiti javni poziv na ostavku. Naime, dio njih okupljenih oko potpredsjednika stranke Peđe Grbina, a uz podršku niza jakih imena od Siniše Hajdaša Dončića do Kristine Ikić Baniček, navodno piše tekst peticije, kojom javno kane tražiti od Davora Bernardića da odstupi s mjesta predsjednika stranke.

On se jučer oglasio na društvenim mrežama. “Pozitivna konstruktivna kritika unutar stranke uvijek je dobra i uvijek jača i rado ju poslušam, ali kritike koje dolaze samo radi kritike, od kojih nema ništa dobro, ni afirmativno i kojima je jedini cilj stvoriti dojam kaosa u SDP-u, od strane glasnih pojedinaca, koji na taj način štite isključivo svoje fotelje – moramo stati na kraj i zato pozivam sve članice i članove SDP-a da se javno glasno suprotstave i stanu u obranu SDP-a i socijaldemokracije.

Oni koji ruše SDP u ovom trenutku kada se događa najveća korupcijska afera u povijesti Hrvatske, kada ministar iz Vlade napada novinare i kada se događa udar na prava nacionalnih i seksualnih manjina, moraju znati da neće imati moju podršku”, poručio je Bernardić dan ranije u kratkom videu objavljenom na društvenim mrežama na njegovim profilima na Facebooku i Twitteru.