Obama u Muenchenu: Dobro mi pristaju “lederhosen”

Bivši američki predsjednik Barack Obama u nedjelju je, za boravka u Muenchenu, u šali kazao kako je odjenuo “lederhosen”, tradicionalne bavarske kožnate hlače i zaključio da mu “jako dobro pristaju” pa će ih odijevati posebno za svoju suprugu Michelle. 

“Na poklon sam dobio tradicionalne njemačke kožnate hlače i u svojoj hotelskoj sobi sam ih isprobao. Moram vam kazati da u njima izgledam prilično dobro te mislim da ću ih odijevati za Michelle”, kazao je Obama na otvorenju start-up konferencije Bits & Pretzels u bavarskome Muenchenu.

Spomenuo je i da mu je palo na um da stavi lažnu bradu kako bi mogao prisustvovati čuvenom Oktoberfestu, s obzirom na to da mu je komplicirano posjetiti tako velik javni događaj. “A znate, tajna služba postane malo nervozna.”

Za boravka u Njemačkoj Obama je komentirao poteze tinejdžerke Grete Thunberg, kazavši da je ta djevojka na sebe preuzela golemu i tešku zadaću koju bi trebale rješavati odrasle osobe, a ne mladi. 

Greta je podsjetnik na to da “oni među nama koji tvrde da smo odrasli često ne ispunjavaju svoje odgovornosti”, rekao je bivši američki predsjednik. 

Organizatori događaja već dvije godine pokušavaju dovesti Obamu na konferenciju Bits & Pretzels, koja u Muenchenu za vrijeme Oktoberfesta okuplja osnivače start-up tvrtki, investitore i brojne entuzijaste.