Novoosnovani OIP u Sisku: Županija s naviše potreba

Hina/EPA

Nedugo nakon utemeljenja, stranka Odlučnost i pravednost (OIP) predstavila se prvi put na konferenciji za novinare na području Sisačko-moslavačke županije jer je, kako je rekla predsjednica Karolina Vidović Krišto, riječ o županiji koja je najviše u potrebi i u kojoj je stanje najteže.

Kako je rekla, obnova se na Banovini ne događa iako je novac dvije godine na računu. S tim u vezi je upitala je li riječ o nečijoj namjeri da se isprazni Hrvatska.

“Premijer dolazi ovdje i pravi se kao da je sve u redu, ali ništa nije u redu ni ovdje ni u državi jer su sve institucije stavljene izvan snage. OIP ima jasan cilj, a to je funkcionalna vladavina prava, gdje se zakoni poštuju bez kompromisa. Da se u Hrvatskoj zakoni poštuju, gradonačelnica Siska ne bi se zvala Kristina Ikić Baniček, jer bi morala odgovarati za svoja djela”, rekla je u Sisku Vidović Krišto.

Dodala je kako je nužno uspostaviti sustav u kojem su svi jednaki pred zakonom, bez obzira na ime i prezime, te da postoji povijesna potreba i povijesni trenutak za stvaranje nove političke opcije. U Sisačko-moslavačkoj županiji, istaknula je, neće više šutjeti jer će OIP budno bdjeti i paziti što se i kako se radi.

Najavila je da će se stranka zauzimati za uvođenje kulture odgovornosti te udaljavanje politike iz zone koristoljublja. OIP nije osnovan da sudjeluje u vlasti, nego da potakne korjenite promjene, a surađivat će sa svima koji će stati na stranu njegovih programskih načela, a to je beskompromisno uređenje države.

“Hrvatska je duboko podijeljena država, ali ne na lijeve i desne, nego na vladajuće moćnike, koji pljačkaju narod, i na obespravljene građane”, zaključila je Vidović Krišto, pozivajući sve dobronamjerne i slobodnomisleće ljude da im se pridruže.

Predsjednica OIP-a predstavila je potpredsjednika i jednog od utemeljitelja stranke, inače vijećnika sisačkoga Gradskog vijeća i Županijske skupštine Srećka Telara, koji je najavio da će u svojemu političkom radu zastupati načela OIP-a, koji se podudaraju i s njegovim životnim načelima.

Ujedno će se, kako je rekao, zauzimati da se problemi te županije približe i čuju u Zagrebu na dobrobit svih građana županije.