SOS Dječje selo Ladimirevci u subotu je obilježilo 22. rođendan otvorenjem projekta SOS Olympics i novog vježbališta na otvorenom, koje će putem sportskih aktivnosti djecu učiti disciplini, toleranciji i olimpijskim vrijednostima, izvijestili su iz SOS Dječjeg sela Hrvatska.

“Današnjom proslavom slavimo sve uspjehe naše djece i mladih osoba koje postižu svakoga dana. Sigurnost, ljubav i poštovanje za svako dijete vizija je koju ostvarujemo stručnim i predanim radom svih zaposlenika, čemu najveći doprinos daju SOS mame, SOS tete i odgajatelji“, istaknuo je direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zoran Relić.

Cilj projekta SOS Olympics je uključiti djecu iz Dječjeg sela u sportske aktivnosti te ih učiti  disciplini, toleranciji i olimpijskim vrijednostima. Uz stručno vodstvo, djeca će savladati pravilno vježbanje, a talentiranoj djeci omogućit će se stipendije za treniranje željenog sporta u lokalnoj zajednici. 

“Želja mi je da djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci imaju priliku od nekud krenuti, trenirati uz stručno znanje i na koncu uspjeti. Ovo je tek početak i nadam se nadogradnji, kako sportskog parka, tako i cjelokupnog projekta u smjeru stipendiranja talentirane djece”,  izjavila je idejna začetnica projekta i  predstavnica Međunarodnoga olimpijskog odbora Marija Lozančić.

SOS Dječje selo Hrvatska pruža brižan dom za 240 djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt SOS Olympics financiran je kroz Young change makers program MOO-a, a SOS Dječje selo Ladimirevci partner je projekta.