Novi termin održavanja 5. The Coklje Fest-a

Nakon što smo zbog lošeg vremena morali odgoditi održavanje jubilarnog 5. The Coklje Festa, a kako smo i najavili, obavještavamo Vas da je novi termin održavanja subota 1. srpnja. 2023, priopćeno je iz TZ Grada Otočca.

Program 5. The Coklje Festa nije se značajno promijenio.

Čitav program započinje u 16:00 sati otvaranjem izložbeno – prodajnog sajma na kojem će sudjelovati sljedeći lokalni proizvođači: OPG Bronzi Bee, Gačanka Otočac, Poklon galerija Danijela Tonković, OPG Vunena čarolija, Domaća radinost Marijana Žalac, OPG Bogdanić Helena, Domaća radinost Slavica Čorak, WoodArt Pupilj, OPG Piršljin Marija, OPG Ankica Šporčić, OPG Ruža Pleša, OPG Kostelac Anka, OPG Grčević Petar te Marina Pećarić i Ankica Majer iz Otočca, OPG Vlainić Ivan –Stilanova Lika iz Perušića, Obrt Medenko, Krosnica – POU Gospić i Obrt Smočnica iz Gospića, Udruga Pavenka iz Brinja, Ženska Akcija Saborsko iz Saborskog, Zavičajno društvo Sinac iz Zagreba i Obrt Ajda Lavanda iz Udbine.
Uz izložbeno prodajni sajam tu je naravno najavljena ponuda ličkih hamburgera sa slaninom i sirom škripavcem te fritule i čapalinke za slatkoljupce.

Kako smo i ranije najavili, za zabavno glazbeni i kulturni program zadužene su lokalne glazbene snage.

Već u 17:30 sati nastupa Dječji vrtić Ciciban sa zanimljivim razgovorom Mate i Mare koji promišljaju o svojoj budućnosti te pjesmom Liko moja tamburice stara koju će izvesti skupina Jagodice.

Zatim od 18:00 do 19:00 za zabavu je zadužen lokalni glazbeni virtuoz poznat širom lijepe naše – Zvonimir Tonković. Od 19:00 do 20:00 zabavljat će nas uvijek vrckavi i simpatični Amantes Duo.

U 20:00 sati održat će se revija pod nazivom „Prošetaj svoje coklje“ .

Podsjećamo da to nije klasična revija na kojoj će biti modeli i gdje će netko nositi nečije kreacije već svi posjetitelji koji dođu u svojim cokljama ili coklje ponesu makar za reviju, ili si coklje kupe upravo na coklje festu, imaju pravo sudjelovati na reviji. Svi sudionici revije dobit će simboličan poklončić plus fotografiranje. Na reviji mogu sudjelovati djeca, roditelji, mame i tate, bake i djedovi, braća i sestre pa čak i ljubimci, a pravilo je jedino da na nogama imaju coklje bez obzira jesu li to lešćarske bijele, kuterevske s gumom, the coklje ili pak coklje na petu kakve smo imali prilike vidjeti na prijašnjim The coklje festivalima.

Prije same revije proglasit ćemo pobjednike najbećaraca. Podsjetimo se, ove godine tema nije bila slobodna već su tema bećarca morale biti coklje. Prijave su trajale do 5. lipnja, a prijavilo se 9 natjecatelja.

Također, osim bećarca na samom festivalu posjetitelji će moći izabrati i najbolji suvenir. Onaj proizvođač čiji proizvod bude izabran kao najsuvenir za nagradu će dobiti jedan promotivni članak.

Dakle bit će izloženi na jednom štandu suveniri s brojevima i pored toga će stajati papirići za glasanje tako da ovim putem pozivamo sve posjetitelje da sudjeluju u ovom izboru i pomognu u dodatnoj promociji nekog od proizvođača.

Kako je i ranije najavljivano, na 5. The Coklje festu bit će postavljen i dječji kutak tj. za vrijeme festivala održavat će se radionica izrade coklje ali ne prave coklje već će djeca dobiti izrezani oblik coklje od čoje koji će potom raznim materijalima i ljepilom ukrasiti po želji. Radionicu će držati udruga Gačanka u razdoblju od 16:30 do 18:30. Radionice su besplatne. U dječjem kutku nalazit će se još i igraonice za djecu gdje će se moći crtati i ukrašavati coklje od papira te igra kružić križić koji će također biti na temu coklje.

Ono što će također razveseliti djecu je i Facepainting tj. oslikavanje lica koje će u jednoj od kućica raditi Otočanka Ines Tonković tako da će, sigurni smo, ove godine The Coklje fest posjetiti i spiderman i betmen, razne princeze i vile i još ako netko od njih bude u cokljama bit će to vrlo simpatično.

Podsjećamo da se istog dana održava i 16. Barkanova biciklijada koja započinje već u 10:00 sati startom male biciklijade.
Na kraju večeri od 21:00 sat održat će se pop – rock koncert Lili Gee banda također u gradskom parku.