Novi požar u Duzluku kraj Orahovice gdje je lani bilo podmetnuto šest požara

Pixabay

Novi požar u Duzluku pored Orahovice i to na imanju koje je gorjelo i prošle godine.

Pola sata nakon ponoći 3. veljače ekipa DVD-a Orahovica intervenirala je zbog požara u prigradskom naselju Duzluk.

“Riječ je o imanju vlasnika kod kojeg je lani gorjelo i prvi put kad su učestali požari u Duzluku. Požar je izbio na čardaku za kukuruz nakon čega je prešao na gospodarsku zgradu koju smo uspjeli spasiti, dok je čardak potpuno izgorio. Gasili smo ga od pola jedan do četiri sata ujutro, a tokom prijepodneva odradili i stalne kontrole na mjestu događaja”, izjavio je lokalnim medijima zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina.

Nakon vatrogasaca na redu je policija koja će istragom ustanoviti je li požar podmetnut, piše Portal Novosti.

Dodajmo, u Duzluku je lani od 10. travnja zabilježeno više požara u kojima su gorjele kuće i gospodarski objekti. Povrijeđenih nije bilo, iako je u jednom od njih umalo stradao čovjek koji je živio u zapaljenoj kući.

Zadnji požar bio je u prosincu. Tada je na napuštenom imanju čiji je vlasnik u Srbiji gorjela gospodarska zgrada. Policija je ustanovila da je do požara došlo tako što je 40-godišnji radnik tvrtke iz Našica, koja je izvodila radove u Duzluka, odbacio više opušaka cigarete prema provaliji pri čemu je došlo do zapaljenja sijena i slame te proširenja požara u spomenutom objektu.