Novi EP portal: Što EU čini za mene?

Posljednje istraživanje Eurobarometra, objavljeno prošli mjesec, pokazalo je kako se 68% ispitanika slaže da njihova zemlja ima koristi od EU članstva. No rijetko su – na razini EU-a – pobrojane konkretne prednosti EU članstva za građane. Uoči predstojećih europskih izbora u svibnju iduće godine, ova nova stranica trebala bi zorno pokazati u kojoj mjeri EU čini razliku u svakodnevnom životu.

Interaktivnu i višejezičnu internetsku stranicu “Što Europa čini za mene” pripremila je Služba Europskog parlamenta za usluge istraživanja (EPRS). Sadrži stotine lako preglednih dokumenata s primjerima pozitivnog učinka EU-a na živote građana. Korisnici mogu jednostavno pronaći konkretne informacije o utjecaju Europe na njihovu regiju, profesiju, ili omiljenu slobodnu aktivnost.

Na novoj stranici je više od 1800 dokumenata u različitim formatima. Organizirani su u nekoliko glavnih kategorija. Pripremila ju je Služba Europskoga parlamenta za usluge istraživanja (EPRS) u suradnji sa službama za komunikacije i za prijevod Europskog parlamenta.