Dva zlata i bronca: Novi državni rekordi i uspjesi hrvatskih sportaša na Europskom seniorskom prvenstvu u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

Hrvatski reprezentativci u plivanju perajama i brzinskom ronjenju ponovno pokazuju svoju vrsnost na Europskom prvenstvu koje se održava u Godollou u Mađarskoj od 17. do 23. srpnja. Iako je do kraja natjecanja ostalo još dva dana, naši sportaši već sada ostvaruju iznimne uspjehe, uključujući i postavljanje novih državnih rekorda.

Ognjen Marić osvojio je zlatnu medalju u disciplini 200m bifins, dok je Filip Strikinac trijumfirao u disciplini 50 m plivanje perajama. Brončanu medalju u disciplini 4x50m plivanje perajama osvojili su Filip Strikinac, Barbara Pustahija, Mihael Šestak i Dora Bassi.

Izbornik Hrvatskog Ronilačkog Saveza, Valentino Rajković, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima i optimizam za naredne dane natjecanja. “Uzimajući u obzir da se tijekom današnjeg dana održavaju finalne utrke u kojima hrvatska reprezentacija HRS-a ima 3 predstavnika i da su pred nama još dva dana natjecanja, jedino što vam mogu u ovom trenutku reći, to je da ovo nije konačni broj osvojenih odličja i novih postignutih rezultata hrvatskih reprezentativaca na ovom natjecanju,” izjavio je Rajković.

Dosadašnji uspjesi hrvatskih reprezentativaca u plivanju perajama i brzinskom ronjenju ukazuju na svijetlu budućnost ovog sporta. Novi rekordi i medalje koje trenutno osvajaju na Europskom prvenstvu samo su nastavak uspješnih trendova.

N