Nove autobusne linije iz Slavonije prema Europi

Wikipedija

Europski autobusni operater Flixbus najavio je u srijedu širenje mreže na području Slavonije i Baranje koje će od četvrtka, 22. ožujka povezati s četiri nove države – Mađarskom, Austrijom, Češkom i Slovačkom te osam novih odredišta, među kojima su zračne luke u Budimpešti i Beču.

Ne predstavljanju u Osijeku direktor razvoja poslovanja tvrtke Dean Čebohin istaknuo je kako će se iz Slavonije Flixbusovim autobusima moći izravno putovati u sedam država i 20 odredišta, a Slavonija postaje dio europske mreže autobusnih linija.

Iz Flixbusa ističu kako im mreža neprestano raste, a trenutačno s 250.000 dnevnih veza spaja više od 1400 odredišta u 26 europskih zemalja.

Čebohin je ocijenio da Slavonija ima važan turistički potencijal, ali je dosad, kao iznimno važna raskrsnica putova u istočnoj Europi, bila vrlo loše povezana sa susjednim državama te zaslužuje bolju prometnu povezanost.

Istaknuo je kako će suradnjom s Hrvatskom poštom te osječkim javnim prijevoznikom – Gradskim prijevozom putnika nastojati proširiti mrežu prodaje karata, a tvrtka će ove godine nastaviti razvoj i poslovno širenje umrežavanjem odredišta te uvođenjem većeg broja polazaka na sadašnjim linijama.

Predstavnici tvrtke ističu kako u Hrvatskoj ima mnogo mladih i aktivnih ljudi željnih putovanja i iskustva, kojima je potrebno jednostavno i brzo putovanje do željenog odredišta, brza kupnja karte i putovanje koje će im ponuditi sve što im treba – besplatan internet, utičnicu, udobnost i sigurnost.

Po Flixbusovoj statistici, autobusom najviše putuju oni između 18 i 35 godina. (H)