Povezite se

Crna Kronika

Nova tragedija ilegalnih migranata, jedan pronađen mrtav, za drugim se traga

Objavljeno

-

Policija i HGSS pronašli su u nedjelju u rijeci Mrežnici tijelo utopljenog migranta, a u ponedjeljak je nastavljena potraga za još jednim migrantom koji je također završio u rijeci, pri čemu im pomaže jedan migrant, pokazujući mjesto na kojem su prelazili rijeku Mrežnicu i gdje je njegov kolega upao u rijeku i nestao, doznaje Hina od načelnika Općine Barlović Dražena Perakovića.

Karlovačka Policijska uprava potvrdila je pronalazak tijela jednog neidentificiranog muškarca u rijeci Mrežnici, čije je tijelo prebačeno na karlovački patologiju.

Peraković kaže da se grupa migranata iz Pakistana i Sirije nakon stradavanja obratila vlasniku turističkih kućica u selu Mrežnica, najzapadnijem stjenovitom djelu općine, gdje je Mrežnicu moguće prijeći preko slapova, ali uz veliki rizik.

To je slabo naseljen kraški dio uz Mrežnicu, gdje do sada nije bila migrantska ruta, a vlasnik turističkih drvenih kućica Ekoturizam u selu Mrežnica Gvido Prister rekao je Perakoviću da je zbrinuo šest migranata i pozvao policiju te su oni u suradnji s HGSS-om, uz pomoć drona, pregledali teren iz zraka i pronašli jedno tijelo, a sada uz pomoć jednog od stranaca traje potraga za drugim nestalim migrantom.

Prema načelnikovim riječima policija zna do su do sada migranti u više navrata koristili most u središtu Barilovića i vojni most u Koranskom selu , a najnovija ruta bio je novoizgrađeni most u naselju Veljun. No, sada su se migranti vjerojatno pogubili, smatra Peraković, i riskirali na slapu u selu Mrežnica, jer tamo na velikom potezu od izvora Mrežnice do Generalskog stola, odnosno Keića, nema ni jednog mosta.

Drugim riječima oni su, smatra načelnik Peraković, od BiH najprije prešli Koranu i došli na prostor Perjasice, desne obale Mrežnice, gdje nema nikakvih mostova, već samo slapova te po jednom od njih pokušali prijeći na lijevu obalu na ilegalnon putu do zapadne Europe.

Crna Kronika

Lošinjani pronašli i vlasniku vratili novac i predmete vrijedne pola milijuna kuna

Published

on

U ponedjeljak 06. srpnja turisti iz Mađarske iznajmili su u Malom Lošinju gumenjak te su prilikom povratka za vrijeme tankanja goriva na benzinskoj pumpi primijetili da su izgubili torbu s novcem i predmetima u vrijednosti 80.000 eura, piše Glasotoka.

Ludwig Curi, poduzetnik iz Malog Lošinja, u torbi je osim novca pronašao skupocjeni sat marke Rolex u vrijednosti više desetaka tisuća eura i gotovinski novac u iznosu 30.000 eura/Izvor: Glasotoka.hr

Uspaničeni Mađari su obavijestili policiju i vlasnika glisera, poduzetnika iz Malog Lošinja Ludwiga Curija, koji se ubrzo zatim zajedno sa sinom Kristijanom i nećakom Marinom te njihovim prijateljem Andrijom Glavanom s ostalim gliserima iz flote uputio u potragu za izgubljenim stvarima pretražujući malološinjsku uvalu Augusta. Novac i vrijedni predmeti nalazili su se u torbi, a nju je pronašao na površini mora upravo vlasnik gumenjaka, Ludwig Curi.

Kako nam je rekao Curi, poduzetnik iz Malog Lošinja, u torbi je osim novca bio skupocjeni sat marke Rolex u vrijednosti više desetaka tisuća eura i gotovinski novac u iznosu 30.000 eura. Kada je vratio izgubljene stvari vlasniku, isti je obavijestio policiju. Uplakana supruga bila je vidno ushićena pohvalivši vlasnika agencije za iznajmljivanje gumenjaka, te su njega i ostale dečke nagradili s ukupnim iznosom od 6000 eura.

Izvor: Glasotoka.hr

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Djevojka pokušala otrovati dečka stavljajući mu antifriz u piće

Published

on

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je nakon provedene istrage protiv 27-godišnje djevojke podignulo optužnicu za teško ubojstvo u pokušaju, jer je svome partneru podmetnula piće s antifrizom.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je nakon provedene istrage protiv 27-godišnje djevojke podignulo optužnicu za teško ubojstvo u pokušaju, jer je svome partneru podmetnula piće s antifrizom.

 Optužnicom se predlaže da se okrivljenici produlji istražni zatvor „zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela“.

 Istragom je utvrđeno da je 22. siječnja 2020. u Loviću Prekriškom kod Ozalja, okrivljena 27-godišnjakinja svome dečku, bez njegova znanja, dala da popije tekućinu protiv smrzavanja koju je prethodno pribavila na benzinskoj postaji. Riječ je o antifrizu koji sadrži etilen-glikol (etan-1,2-diol).

U optužnici je precizirano da je mladiću piće dala potajice „u namjeri da ga usmrti“. Znajući da je ta supstanca otrovna, 27-godišnjakinja je tekućinu s etilen-glikolom stavila u bocu od mineralne vode u kojoj je bio sok, te mu dala da to popije, stoji u obrazloženju optužnice.

 Mladić je piće popio ne sumnjajući da se u njemu nalazi otrovna supstanca, zbog čega mu je pozlilo tijekom noći te je prevezen u bolnicu gdje mu je život spašen zahvaljujući pravovremenom i intenzivnom liječenju.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Strašno!!! Pijan traktorom pregazio dijete!

Published

on

Nedaleko mjesta Sinac (grad Otočac) sinoć oko 20,00 sati došlo je do teške prometne nesreće kada je 19. godišnji vozač traktora prednjim dijelom vozila prešao preko 10. godišnjeg dječaka. Pri tome mu je nanio teške ozljede a je dijete prevezeno u Opću bolnicu Gospić, piše Lika online.

U Općoj bolinici Gospić ravnateljica dr. Sandre Čubelić potvrdila je da se radi o teškim ozljedama.

“Dječak (10) je jučer dovezen u našu bolnicu u vrlo teškom stanju i s teškim ozljedama. Nakon hitne intervencije našeg kiruškog tima dječak je sada zdravstveno stabilan i nalazi se na kiruškom odjelu gdje je pod stalnim nadzorom”, kazala je ravnateljica Čubelić.

Prema izviješću policije navodi se da je u nedjelju u 20,00 sati u mjestu Sinac kada je 19-godišnjak iz Sinca upravljao pod utjecajem alkohola (1,11 g/kg) traktorom i prilikom pretjecanja zaustavljenog
traktora mu s desne strane istrčava dijete (2010) kojeg udara traktorom i prelazi traktorom. Dijete je teško ozlijeđeno i zadržano na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije