Nova prijava protiv Mrak Taritaš Povjerenstvu za sukob interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerava još jednu prijavu protiv predsjednice GLAS-a Anke Mrak Taritaš, a vezano za njen angažman u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Riječ je o drugoj prijavi Povjerenstvu protiv Mrak Taritaš u nepunih mjesec dana.

Podsjetimo, Mrak Taritaš je prijavljena jer je samu sebe imenovala predsjednicom ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita, i za to u četiri godine dobila 40.000 kuna, što nije prijavila u imovinskom kartici. U ovom slučaju Povjerenstvo tek treba odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv Mrak Taritaš.

Najnovija prijava odnosi se na naknade koje je Mrak Taritaš primala kao članica ispitne komisije HGK za agente za posredovanje nekretninama, a što su Jutarnjem listu potvrdili u Povjerenstvu. Naveli su da još uvijek prikupljaju dokumentaciju.

Na račun ispita i predavanja Mrak Taritaš, potvrdili su u HGK, od 2011., kada je postala zamjenica ministra, do 2016., kada koj je završio mandat ministrice graditeljstva, ukupno je primila 52.256 kuna, prenosi N1.

Mrak Taritaš kaže da zna za najnoviju prijavu Povjerenstvu, ali kaže da u ovom slučaju nema sukoba interesa, jer, tvrdi, sve je prijavila.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prošli tjedan kaznilo je s 3000 kuna Mrak Taritaš jer u imovinskoj kartici za 2015. nije prijavila stan i garažu. (N1)