Normaliziraju li se odnosi Milinović – Starčević ? Župan Milinović prvi pružio “ruku” za suradnju

Otrovne političke “strelice” koje se već duže vrijeme puštaju iz tabora političkih neistomišljenika, novog župna Ličko senjske županije Darka Milinovića i novog gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića, sudeći po nedavnom potezu župana Milinovića počeli su se normalizirati.

Potvrđuje to, itekako dobro promišljen politički ali i opće prihvatljiv postupak župana Milinovića koji je posjetio ured gradonačelnika Starčevića s kojim je po prvi put razgovarao o temama koje za sada nisu poznate javnosti.

“Došao sam u “kuću” novog gradonačelnika, najavio se kod tajnice i kazao da želim pozdraviti gradonačelnika Starčevića. Obavili smo kratki razgovor i to je to ” – kazao je župan Milinović.

Župan Milinović na ovaj način prvi je pružio “ruku” za suradnju, kazavši da su mu u cilju redoviti mjesečni sastanci kao župan i gradonačelnik, ali i sastanci sa stručnim timovima, sve na dobrobit razvoja i zajedništva.

“Uvjeren sam da će gradonačelnik i njegov tim to prihvatiti. Ja sam i danas ovom posjetom poslao jasnu poruku”, – kazao je Milinović.

Poznato je da su Milinović i Starčević tijekom političkih borbi koristili razne epitete, manje više ugodno neugodne za uho, no Milinović je ipak izgleda, kao stari prekaljeni politički fajter upotrijebio metodu s kojom će vjerovatno i uspjeti u onome što je zamislio.

“Nemam za sada potrebe odgovarati na prozivke, i na ono što je bilo, sada treba graditi povjerenje i dobre odnose i to me jedino zanima. Ta su prozivanja na koliko toliko normalnoj razini. Ako bude potrebe odgovorit ću. Kao što sam rekao zanima me suradnja i jedinstvo, za to trebaju dvoje. Znači 50% imamo. Ja sam tu, na potezu je gradonačelnik.”- kazao je Milinović.

Ostaje još nepoznato koji će politički potez izvesti Milinović kako bi anestezirao Nikolu Marasa (SDP) koji je uvijek bio “kamen pomutnje”, što je nemiru političku scenu u Gospiću često dovodilo do političkih kontroverzi.

Generalno gledajući, stanje SDP-a u Ličko senjskoj županiji nije ništa drugačije od onog koje se sada odvija na državnoj razini, ako ne i gore….