Nogomet se vraća u Barilović

2.lipnja 1995. godine u mjestu Barilović koji je tada bio dio općine Duga Resa na inicijativu ondašnje Općinske organizacije HDZ-a osnovan je istoimeni nogometni klub. Osnivačka skupština kluba održana je u DVD Barilović gdje je izabrano i čelništvo kluba. Prvi predsjednik postaje Dražen Grman, tajnik Milan Dobrinić, a blagajnik Mijo Spudić.

Klub je natjecanje započeo u 3. ŽNL, a prvu prvenstvenu utakmicu odigrali su na stadionu Duga Rese protiv NK Cetingrada koja je završila pobjedom gostiju.

Prve utakmice igrane su na stadionu u Duga Resi, a nakon vojno-redarstvene akcije “Oluja” odlukom poglavarstva općine Krnjak, igralište i montažna drvena kućica koje je dotad koristio NK Kordun, dani su na uporabu NK Barilović. Klub je u potpunosti osposobio igralište i u kućicu uveo vodu, grijanje i tuševe. Inače, radi se o najmanjem stadionu na prostoru Karlovačke županije jer je tijekom radova s istočne strane priličan dio terena pretvoren u cestu za provoz. Dimenzije terena su 90×47, a igralište danas koristi NK Krnjak.

U sezoni 1998/99 klub se i dalje natjecao u 3. ŽNL. U jesenskom dijelu upisao je sve pobjede i čvrsto zasjeo na prvo mjesto uz gol razliku 32:3. Međutim, u pripremama za proljetni dio došlo je do financijskih problema, ali i do nesuglasica oko izgradnje igrališta u Bariloviću, zbog čega je klub svojim dopisom od 9. travnja 1999. obavijestio savez da odustaje od natjecanja.

Prvi i jedini trener kluba bio je Željko Kučinić Kuća, a u sezoni 1997/98 kada je klub imao selekciju juniora vodio ih je Juraj Frketić.

Danas, gotovo dva desetljeća kasnije klub je ponovno osnovan, a svoju prvu natjecateljsku utakmicu odigrao je opet protiv NK Cetingrada. Ovaj puta utakmica je igrana na stadionu u Mostanju, a kao pobjednik ovaj puta je rezultatom 2:0 izašao NK Barilović. Oba pogotka postigao je Ivan Poljanica.

NK Barilović je ovih dana, osim selekcije seniora, registrirao i selekciju pionira te se od ove jeseni kao novoosnovani klub natječe ravnopravno s ove dvije selekcije u 2. županijskoj ligi Karlovačke županije, što je poticaj mladim nogometnim talentima s područja ove općine da se uključe u rad kluba.

Zanimljivost kako je današnji trener NK Barilović državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak sa zaljubljenicima u nogomet iz Općine Barilović i načelnikom Draženom Perakovićem i pokrenuo inicijativu osnivanja novog kluba, a bio je jedan i od osnivača NK Krnjak 2000. godine i njegov dugogodišnji predsjednik. Uspio je dovesti NK Dinamo iz Zagreba u Krnjak što je u bivšoj državi bilo nezamislivo na Kordunu.

Želimo puno uspjeha NK Barilović u realizaciji njihovih planova u budućnosti.


Momčad iz 1998. godine