Nobilo potvrdio: Uhićena je Piruška Canjuga

N1

Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge, nekadašnje članice Uprave Agrokora, potvrdio je da je završio pretres doma njegove klijentice i da je ona službeno uhićena.

“Faktički je pretres završen, sada se potpisuje potrebna dokumentacija, a nakon toga će ona biti odvedena na policiju. Ona je uhićena, a u statusu uhićenika mogu je zadržati do 48 sati, a nakon toga sudac istrage mora donijeti odluku”, kazao je Nobilo i dodo da je Canjugi uhidbeni nalog uručen još jutros nešto iza 6,30 minuta, prenosi N1.

Kada će sve biti gotovo, ne zna se kaže jer je to tehničko pitanje i pretresi se, kaže odvjetnik, rade u više gradova.

Na pitanje što se Canjugi stavlja na teret, odgovorio je: “Stavlja joj se na teret kao i drugim članovima uprave da su prihvaćali lažna financijska izvješća i u tom svojstvu obmanjivali poslovne partnere, da su Ivici Todoriću pribavili protupravnu korist te da ne postoji sva dokumentacija poslovanja koja je trebala postojati.”

Nobilo tvrdi da se Canjugi na teret stavlja sve ono što je uprava kolektivno napravila, a da se ona ne spominje u konretnim radnjama. Uz to, pojašnjava da se navodi da je ona u upravi bila od 2006. do 2017., a što, tvrdi, nije istina. Također, pojašnjava da je ona zbog čuvanja trudnoća duže vrijeme nije radila.

“Četiri godine je bila na bolovanjau, nikad se nije bavila financijama već razvojem nekretnina za tvrtku Agrokor”, kaže.

Na pitanje kako će se braniti, odgovara: “Reći će da niti jedan financijski dokument nikada nije proučavala jer to njen nije bio doseg njenog posla”.