Njima u spomen – Drugi memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica 10. studenog organizirala je drugi memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ na dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar.

U utrci je sudjelovalo 45. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Virovitica, Osijek, Slatina, Kutina, Sunja…) koji su svojim trčanjem poslali poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Našičani su posebno ponosni što se našička zastava ponovno zavijorila u Vukovaru kao podsjećanje da Našice nisu zaboravile branitelje Vukovara.

Trkače su u Našicama ispratili gradonačelnik Našica Josip Miletić, predsjednik DVD Našice Zvonimir Ljubljanović te fra Stjepan Hrkač koji je blagoslovio sudionike i zastave.

Osim URT „NEXE TEAM“ iz Našica u ovom memorijalnom ultramaratonu sudjelovali su članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ te članovi Udruga maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru”.

U Vukovaru je ultramaratonece dočekao Zlatko Zaoborni, član Savjeta za branitelje Grada Vukovara a predsjednici maratonskih udruga zapalili su svijeće ispred spomenika „ Uskrsloj Hrvatskoj“ u Našicama, spomenika u Bogdanovcima na spomeniku „ Križ“ na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru.

Članovi maratonske udruge „ Glasnici istine „ Goran Draksler i Duško Štrbac istrčali su cijelu dionicu od 90. km a najmlađi član utrke bio je David Blagojević (12.godina) član URT „ Nexe Team“.

U redovima URT „ Nexe Team“ nalazili su se maratonci iz Sunje koji su također u ime herojske Sunje simboličnog imena „ Mali Vukovara“ zapalili svijeće i poklonili se žrtvama Vukovara.

Tomislav Gall