Njemačka: nesreća autobusa s putnicima iz Hrvatske, osam ozlijeđenih

27 February 2020, Baden-Wuerttemberg, Tomerdingen: Firefighters work at the scene where a bus slid over in a field next to the B10 due to snow-smooth road and strong wind, eight people were slightly injured. Photo: Stefan Puchner/dpa

Putnički autobus koji je prometovao između Hrvatske i Njemačke sletio je s ceste i prevrnuo se u noći na petak na jugozapadu Njemačke između Ulma i Stuttgarta i pritom je osam osoba ozlijeđeno, od čega dvije teže, priopćila je policija u Ulmu u petak ujutro.

“Autobus se nalazio na državnoj cesti B10 za vrijeme orkanske oluje sa snijegom kada je zbog naleta vjetra vozač izgubio kontrolu nad autobusom koji je sletio s ceste te se prevrnuo”, stoji u priopćenju policije u Ulmu.

U nesreći su teže ozlijeđeni 48-godišnji vozač i 53-godišnja putnica, a šestero putnika u dobi od 21 do 61 godine je lakše ozlijeđeno. Svi ozlijeđeni su prebačeni u lokalne bolnice.

U autobusu redovne linije kojoj je krajnje odredište Stuttgart bilo je samo sedmero putnika.

Hina neslužbeno doznaje da se radi se o autobusu kompanije Pleša iz njemačkog Augsburga, čiji autobusi, po informacijama na internetskoj stranici, četvrtkom iz Osijeka polaze za Stuttgart.

U trenutku nesreće na prometnicama u jugozapadnoj Njemačkoj vladali su zimski uvjeti a cijelu regiju je poharao orkan Bianca.

Policija štetu na autobusu procjenjuje na 200.000 eura. Uklanjanje autobusa dizalicama je trajalo nekoliko sati i državna cesta B10 je tek rano ujutro otvorena za promet.