“Nismo same”: Akcija prikupljanja sredstava za prijevoz žena na kemoterapiju

Udruga Nismo same i ove godine provodi humanitarnu akciju kojom prikuplja sredstva za projekt taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama te pozivaju građane i tvrtke da ih i ovu, osmu godinu zaredom, podrže svojim donacijama.

Akcija je započela 1. prosinca i trajat će do 26. veljače 2021.

Projekt “Nisi sama – ideš s nama!” jedinstvena je socijalna usluga koju udruga kontinuirano provodi od ožujka 2018., u suradnji s taksistima Udruženja Radio Taxi Zagreb.

“Troškove projekta, na kojem u Udruzi svi volontiramo, pokrivamo donacijama. Do sada smo, zahvaljujući donacijama građana i tvrtki, bili podrška za 324 žene oboljele od raka, a našim smo korisnicama osigurali više od 11.000 vožnji na terapije koje znače život. Nažalost, 17 korisnica naše usluge izgubilo je bitku s bolešću”, kaže predsjednika udruga Nismo same Ivana Kalogjera.

Korisnice prijevoza uglavnom su žene slabijeg imovinskog stanja koje nemaju živućih članova obitelji, a na liječenje u Zagreb stižu iz svih krajeva Hrvatske. Podrška ovog projekta puno im znači u njihovom oporavku.

Važnost projekta taksi prijevoza na kemoterapiju dodatno je došla do izražaja izbijanjem epidemije covid-19 kada imunokompromitiranim osobama nije preporučljivo da za odlazak na terapije koriste javni prijevoz.

“Pozivamo sve građane i tvrtke da nas i ovoga puta podrže donacijama. Kupite za predstojeće božićne blagdane nešto iz našeg asortimana i učinite dobro djelo. Pokažimo zajedno ženama oboljelima od raka da nisu same”, pozivaju iz udruge.

Osim majica s logom koji su izradili hrvatski dizajneri Zoran Aragović i Juraj Zigma, street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar i mlada likovna umjetnica Diana Zubak, u prodaji su i drugi proizvodi koje je moguće naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice Nismo same.

Donaciju se pak može uplatiti na humanitarni račun Udruge IBAN: HR4124020061500084599.