Nisam shvatio na što Stier misli, nema klijentelizma u HDZ-u

foto HINA/ Daniel KASAP

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u ponedjeljak su, na prijedlog predsjednika stranke Andreja Plenkovića, većinom glasova razriješili političkog tajnika Davora Ivu Stiera i međunarodnog tajnika Miru Kovača i na te funkcije imenovali Lovru Kuščevića i Davora Božinovića.

Lovro Kuščević gostovao je u RTL-ovu Direktu te se osvrnuo na šanse Davora Ive Stiera i o mogućnosti da on preuzme HDZ, Kušćević je rekao. “Ambicija je zdrava, ali u ovom trenutku nerealna”.

“Nema sela, mjesta ni grada koje nismo obišli. HDZ klijentelistička stranka? To nikako ne stoji”, rekao je Kuščević i dodao: “Nisam shvatio na što Stier misli. Ne prepoznajem u HDZ-u ni naznake klijentelizma”.

O sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj su smijenjeni Stier i Kovač, Kuščević je rekao: “Bila je rasprava dva sata, svi su uzeli riječ. Mogu vam kazati da je Predsjedništvo i Nacionalno vijeće jednoglasno. Osim tri suzdržana glasa. Brkić je podržao odluku”.

“Nema autokracije u HDZ-u.” Kuščević je rekao da se na sjednici nije razgovaralo o predsjednici, a o inicijativi Narod odlučuje i mogućnosti da idemo na referendum je kazao: “HDZ će se postaviti onako kako zakon nalaže”.