Nikola Mažar: “Vječan ko narod ponosno stoji”

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar  u povodu otvaranja memorijalnog područja “Vukovarski vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva” u sklopu kojega središnje mjesto zauzima obnovljeni Vodotoranj, simbol obrane grada u Domovinskom ratu, na svojoj je Facebook stranici objavio sljedeće:

[ VJEČAN KO NAROD PONOSNO STOJI ]
Vukovarski Vodotoranj, visok 50,33 metra, izgrađen je koncem 1968. godine, na ulazu u vukovarsko naselje Mitnicu. Prema zapremnini i veličini bio je jedan od najvećih objekata tog tipa u Europi. Tijekom velikosrpske agresije Vodotoranj je bio jedna od najčešćih meta neprijateljskog topništva koje mu je nanijelo 640 vidljivih ratnih rana, no unatoč tome, odbio se srušiti. Danas je Vodotoranj simbol stradanja i otpora grada, pobjede i novog života.
I upravo će se danas, nakon gotovo troipolgodišnje obnove, svečano otvoriti vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva, jedan od najprepoznatljivih simbola obrane Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine.
Treba podsjetiti kako su brojni donatori podržali obnovu Vodotornja, dok je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 17. studenog 2016. godine u Vukovaru donijela odluku i osigurala 18,5 milijuna kuna, a Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara je 2019. godine uplatio dodatnih 2 milijuna kuna.
Kao što si ti oduvijek stajao uz nas, naročito u onim najtežim ratnim trenutcima, tako i mi još ponosniji stojimo uz tebe!