Nikola Kajkić uhićen u Srbiji: Satima ga maltretirali i prijetili mu smrću!

Predsjednik Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH Nikola Kajkić e, poznatiji kao istražitelj Ovčare, uhićen je u četvrtak navečer u Srbiji. Uhitili su ga agenti srbijanske tajne službe BIA-e, maltretirali i ponižavali punih pet sati… Privedena je i Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara.

Nikola Kajkić i Zorica Gregurić bili su u Beogradu na poziv Florence Hartmann, bivše glasnogovornice Glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, s kojom su razgovarali o zločinu na Ovčari i širem vukovarskom području te opstrukcijama koje su pratile haški proces Šljivančaninu i ostalima. Na povratku iz Beograda, BIA je napravila ‘sačekušu’ za Nikolu Kajkića i Zoricu Gregurić…”

Prije otprilike sat vremena, Kajkić je pušten i zajedno sa Zoricom Gregurić uspio je prijeći hrvatsku granicu. Javio se telefonom i upozorio da su mu pripadnici srbijanske službe zaprijetili smrću, a ozbiljne prijetnje su uputili i nekih hrvatskim političarima i novinarima.

Nikola Kajkić u kratkom razgovoru za portal Dnevno, potpuno šokiran uspio je izustiti samo nekoliko rečenica:

“Van sebe sam… Ovo je strašno i jadno. Ovo nisam u životu doživio. Dajte mi malo vremena da se priberem”…

Zorica Gregurić predsjednica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara objavila je na Faceboku:

Došla doma, sigurna!
Malo na kavici u hotelu Moskva, malo duže na ispitivanju kod nekih njihovih službi kojima su naši dojavili što trebaju činiti. Par sati ispitivanja i eto me doma.
Sutra u Brdovec na projekciju filma 55. Malo sam ih educirala i o Festivalu domoljubnog filma Gordan Lederer.

Došla doma, sigurna!Malo na kavici u hotelu Moskva, malo duže na ispitivanju kod nekih njihovih službi kojima su naši…

Objavljuje Zorica GregurićČetvrtak, 8. studenoga 2018.