Nikola Grmoja: Plinković i hvarski kartel hrvatskoj obitelji oteli ljetovanje

Saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja, izjavio je u srijedu novinarima da su premijer Andrej Plenković i “hvarski kartel” dokapitalizacijom HEP-a i kasnije plinskom aferom hrvatskim građanima oteli ljetovanje.

“Zbog odluke Plenkovićeve Vlade od ožujka ove godine hrvatski građani su platili 900 milijuna eura za dokapitalizaciju HEP-a. Kad 900 milijuna eura podijelim s 3 milijuna i 900 tisuća građana, a pitanje ima li nas i toliko, dobijemo ovakav rezultat. Plenkovićeva vlada je svakom hrvatskom građaninu iz džepa uzela 226 eura”, kaže Grmoja.

“Dakle, Plenkovićeva vlada je dokapitalizacijom HEP-a uzela četveročlanoj hrvatskoj obitelji 900 eura, odnosno, ovogodišnje ljetovanje. Dakle “Plinković i “hvarski kartel” četveročlanoj obitelji oteo je ljetovanje zbog ove pljačke koja se dogodila u HEP-u”, zaključuje Grmoja i dodaje da će možda na ovaj način građanima biti lakše shvatiti o kakvoj se aferi ovdje radi.

Također dodaje, da ako se razmišlja o smjeni ministra gospodarstva Davora Filipović i prvog čovjeka HEP-a samo kako bi sebe zaštitio, onda je sasvim jasno o kakvoj se ovdje aferi radi.

“Ali to neće proći samo na ministru gospodarstva i prvom čovjeku HEP-a koji je ovdje najodgovorniji za ovu pljačku, nego tražimo glavu ove koruptivne hobotnice a to je premijer Plenković”, rekao je Nikola Grmoja u Saboru.