Nikola Grmoja: Imamo kandidata za premijera, jači je od Plenkovića i Grbina

Izvor: Nacionalno/D.Prša

O napuštanju Sabornice tijekom glasovanja o rebalansu državnog proračuna, predizbornoj atmosferi i mogućim koalicijama za HRT je govorio Nikola Grmoja.

“Nije naša namjera bila da se napuštanje sabornice honorira od strane birača niti je HDZ zbog toga plakao. Željeli smo upozoriti na činjenicu da smo dali 90 i nešto posto amandmana oporbe koji su išli u korist građana, a vladajući nisu našli za shodno podržati niti jedan taj amandman.

Poslali smo poruku da ne postoji minimum suradnje vladajućih i opozicije. Ako od 150 amandmana ne možete naći jedan koji ćete prihvatiti, onda stvarno nema smisla ostati na glasovanju jer je to ponižavanje nas i građana koji su nam dali glas, poručio je Grmoja.

Grmoja je najavljuje će Most ponuditi ozbiljnu i konstruktivnu alternativu koja nudi rješenje i koja će imati svog kandidata za premijera.

“Bit će jači od kompromitiranog Plenkovića ili blijedog Grbina. Što se tiče saveza, mi smo u razgovorima s opcijama koje su nam vrijednosno bliske, ali i za koje smatramo da imaju nekompromitirane ljude i dobre namjere”, kazao je Grmoja, ali ime kandidata nije otkrio.

O suradnji s Domovinskim pokretom kaže:

“Ono što se događalo s Domovinskim pokretom, ne možete nuditi suradnju, a istovremeno nas preko svojih medija blatiti i voditi prljavu kampanju. Osim toga neprihvatljiva nam je obrana Vujnovca, sumnjivog tajkuna povezanog s ruskim kapitalom. Također, naši zastupnici s tuženi od strane PPD-a”, istaknuo je Grmoja.

Poručio je kako na predstojeće izbore izlaze pobijediti. Loša situacija u lijevoj oporbi i kompromitirani HDZ, poručuje Grmoja, daje im nadu da će u tome uspjeti, prenosi Maxportal.