„Nexe Team“ Našice: 3. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica 23.11.2019. godine organizirala je 3. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar.

U utrci sudjelovalo je 50. sportaša domoljuba iz raznih mjesta Hrvatske te jedan ultramaratonac iz BiH-  Široki Brijeg  te su i ovom prilikom  ultramaratonci  svojim trčanjem poslati poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Izvor: “Nexe Team”

Predsjednik Udruge rekreativnog trčanja „ Nexe Team“ Našice Tomislav Gall ističe da su svi sudionici ponosni  što su se zastave iz njihovih mjesta i udruga  zavijorile  u Vukovaru kao podsjećanje da Hrvatska  nije zaboravile branitelje Vukovar.

“Naše trčanje je mala žrtva za živote koji su dali heroji Vukovara te smo se na putu dugom 90 km prisjetili svih onih koji su dali svoje živote kako bi mi danas mogli živjeti u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj” – kazao je Gall.

 U memorijalnoj utrci  pripadnik ATJ Lučko Gabrijel Lešić  istrčao je svih 92 km  a u Vukovaru je sudionike dočekao Zlatko Zaoborni, član savjeta za branitelje Grada  Vukovara.

Osim članova URT „ Nexe Team” Našice na ovom ultramaratonu sudjelovali su pripadnici Hrvatske kopnene vojske, djelatnici MUP-a te gosti ultramaratonci: Krešimir Šimić – ultramaraton klub Mazator Slavonski Brod, Goran Draksler- Udruga Maratonaca VPŽ „ Glasnici Istine”, Gabrijel Lešić- ATJ Lučko, Robert Radojković- Hrvatski reprezentativac u ultramaratonu, IPA Istra, Duško Štrbac- Udruga Maratonaca VPŽ „ Glasnici Istine”/ Udruga maratonaca SMŽ „ Heroji ne umiru”, Marijo Soldo- Maraton klub Široki Brijeg, Dejan Šoufek- Udruga maratonaca SMŽ „ Heroji ne umiru”, Ivica Lenard- Udruga „ Hrvatski dragovoljac” Osijek.

Izvor: “Nexe Team”

Nacionalno/ “Nexe Team”