Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku

Nevrijeme s grmljavinom nadvilo se nad Zagrebom i okolicom, a uz kišu je padala i tuča.

Vatrogasci su primili stotine poziva građana. Obilna kiša stvarala je probleme u prometu.

Vatrogasna postrojba Zagreb objavila je na svom facebook profilu oko 19.30 da je već 60-ak intervencija odrađeno.

Zagrebački ured za upravljanje hitnim situacijama objavio je priopćenje u kojem navodi da je prema izvještaju Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba nakon olujnog nevremena praćenog tučom u poslijepodnevnim satima najviše pogođen zapadni dio Grada Zagreba (Črnomerec, Podsused, Stenjevec, Gajnice). Na terenu je 30- ak ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava koje riješavaju intervencije koje se odnose na ispumpavanje vode poplavljenih prometnica, objekata javne namjene i stambenih objekata. Zbog velikog broja intervencija Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Zagreba, mole se građani za strpljenje i razumijevanje.

HAK je u priopćenju od 23 sata objavio da je još uvijek prekinut promet u Gradu Zagrebu na raskrižju Aleje grada Bolonje i Ulice Velimira Škorpika, zbog veće količine vode na kolniku. Promet se preusmjerava na ostale prometnice uz regulaciju prometne policije. U zapadnom dijelu Grada Zagreba savjetujemo povećan oprez zbog veće količine vode na kolnicima i podignutih šahtova. Povremeno se stvaraju kolone i zastoji.
Zbog vode na kolniku u Karlovcu u Zagrebačkoj ulici na podvožnjaku Ilovac vozi se obilazno DC1-Orlovačka-DC36 -DC1.

Obilna kiša “potopila” je i prostor ŠRC-a gdje se odvijaju Dani piva, zatim Šanac, ali i ulicu kod Doma umirovljenika u Karlovcu gdje su ekipe iz Vodovoda i kanalizacije odmah izašle na teren. Duga Resa i okolica nisu imale problema s velikim količinama vode.

U večernjim satima silovit nalet vjetra praćen jakom kišom iznenadio je Istru, a prema podacima Istrameta vjetar je bio daleko jači od prvobitnih očekivanja i prognoza, no nije prouzročio većih problema.

Najjači udar vjetra pritom je zabilježila meteorološka postaja u Labinu na Fortici gdje je izmjereno čak 106 km/h. Dojava o većim štetama za sada nema, no vjetar je nosio kante za smeće te lomio manje granje.

Po riječima zapovjednika pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića, pulski vatrogasci su tijekom večeri intervenirali u tri navrata i to u Marčani i u Keršovanijevoj ulici u Puli zbog pada stabla na cestu te u autokampu Medulin gdje je stablo palo na vozilo i na šator, no nitko nije tom prilikom ozlijeđen.