Nevrijeme stvara velike probleme, najgore tek slijedi

Izvor: TV Loki

Zbog veće količine vode koja se od obilne kiše zadržava na kolniku, za sav promet zatvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, Delnice – Kikovica, samo u smjeru Rijeke, obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog bujice na kolniku za sav promet zatvoreni su isključni i uključni krak na čvoru Ravna Gora, također u smjeru Rijeke. Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče i Jadranska magistrala (DC8) otvorene su za sve skupine vozila, stoji u izvješću od 22,20 sati.

U Gorskom kotaru mjestimice ima magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Zbog jakog, a na dubrovačkom području i olujnog juga, i dalje su u prekidu su i dalje brojne brodske linije.

Državni hidrometeorološki zavod, koji je u nedjelju crveni alarm, odnosno upozorenje na vrlo opasno vrijeme objavio za riječku regiju, u prognozi za ponedjeljak proširio je na cijelu jadransku obalu zbog olujnog juga s orkanskim udarima, u nekim dijelovima i vrlo obilnih kiša. Crveni alarm oglašen je i za gospićko i kninsko područje, gdje se očekuje vrlo obilna kiša uz jaki vjetar s olujnim udarima.

Najveća brzina vjetra, od 23,3 metra u sekundi (83,8 km/h) izmjerena je u 22 sata na Prevlaci, te 22 metra u sekundi (79,2 km/h) u Dubrovniku.