Nevjerovatno: Pogledajte što je Beljak poručio Ruži Tomašić

foto HINA/ Denis CERIĆ

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak puno se snažnije ostvaruje putem društvene mreže na kojoj, čini se, gubi puno energije koju bi trebao čuvati za konstruktivne mjere kojima bi Hrvatska konačno prodisala.

S druge strane, imamo Ružu Tomašić, dopredsjednicu Hrvatske konzervativne stranke koja za Hrvatsku u EU parlamentu radi čuda. Upravo zbog njezinog angažmana, Tomašić je proglašena najuspješnijim predstavnikom među hrvatskim europarlamentarcima. I ne samo to. Ona se nalazi i među 12 posto najboljih zastupnika na razini cijelog EU!

Njezin status u Europi je svakako vrijedan poštovanja, no ne i za Krešu Beljaka koji je po njoj divljački i nepristojno na Facebooku sasuo paljbu i to zato jer je najuspješnija europarlamentarka osudila zabranu održavanja mise na Bleiburgu:

“Tvrdnja austrijske biskupije o tome kako je misa na Bleiburškom polju dio političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnom tumačenju i percepciji povijesti može se jasno protumačiti kao čisti politički čin koji ima svoj izvor u utjecaju agresivnih i beskrupuloznih lijevih lobija na sami vrh hijerarhije austrijske Katoličke Crkve”, stoji u pismu konzervativne hrvatske europarlamentarke.

Ubrzo zatim, na sam Dan žena, vjerovali ili ne, ovim riječima joj se obratio Krešo Beljak:

“Još jedna ustaška emigrantica, ova iz Kanade a porijekom iz Bosne. Mi smo zemlja koja se oslobodila fašizma vlastitim partizanskim snagama za razliku od Austrije koja je bila rasadnik nacista, a koja nam sada docira i uči nas antifašizmu zahvaljujući ovakvim domaćim, neposmenim izdajnicima. Sikter iz naše Hrvatske!! Iz naše ponosne antifašističke Hrvatske!!”, objavio je na Facebooku.

Još jedna ustaška emigrantica, ova iz Kanade a porijekom iz Bosne. Mi smo zemlja koja se oslobodila fašizma vlastitim…

Objavljuje Krešo BeljakPetak, 8. ožujka 2019.