Nevjerovatno !!! Boris Petko do krvi je mlatio zarobljene Hrvate u Kninu 1991.

Izvor: Facebook

Jednostavno, nevjerovatno !!! Još uvijek u središtu pažnje je slučaj koji se dogodio u srijedu u buffetu “Petko” u naselju Uzdolj kraj Knina, kada je skupina maskiranih upala u taj objekt i napravila nered.

Iako su hrvatske institucije osudile ovaj napad, svoju je zabrinutost iskazao i vođa srba u hrvatskoj Milorad Pupovac koji je posjetio napadnute, a hrvatska je policija uhitila dvojicu osumnjičenih. Još uvijek ne stišavaju se reakcije a na društvenim mrežama “vrište” brojne informacije o karakteru i motivima napada.

Ono što je odjeknulo u javnosti kao bomba je podatak da je napadnuti i navodno ozlijeđeni Boris Petko prošle godine uhićen u Beogradu, uoči nogometnog derbija Crvene zvezde i Partizana, a počeo se pojavljivati i veći broj fotografija Borisa Petka iz njegovog života. Izdvaja se jedna zanimljiva fotografija gdje se slikao sa ratnim zločincem Draganom Vasiljkovićem Kapetanom.

Boris Petko i ratni zločinac Dragan Vasiljević Kapetan

U meađuvremenu u javnost su procurile informacije da je upravo taj Boris Petko, bio milicajac tzv. SAO Krajine i da je u kninskom zatvoru prebijao i divljački se iživljavao nad zarobljenim Hrvatima. No, da je to zaista tako potvrdio je preko društvene mreže i Mario Vrban, koji je bio zarobljenik u kninskom zatvoru, i koji je napisao na Facebooku objavu u kojoj tvrdi da ga je baš taj Boris Petko premlaćivao te psihički maltretirao.

“Petko, Petko crni Petko, dali me se “sećaš” crni Petko? Dali se “sećaš” “pesmice” koju si nam “pevao” u Kninu u zatvoru 1991. godine?

Evo da te “podsetim” , “pesma” koju ste “pevali” i dan danas “pevate” u onoj tvojoj krčmi vi “ugroženi” Arkanđije ide ovako;

Oj Ustaše neka, neka
duboka vas jama čeka.
Široka je jedan metar,
a duboka kilometar….

Jel’ se sad sjećaš? Postavio si mi jedno desetak puta pitanje uz krvave batine; tko ti je Ante Vrban Podgorski? I dobio si odgovor ; moj rođak…

Evo ti moje dvi slike iz tog vremena i jedna iz sadašnjeg , da me se sitiš…kad dođem kod tebe na čašicu razgovora da preskočimo ono jebeno uvodno pitanje; oprostite a Vi ste?

Da ja sam , glavom i bradom…
Vidimo se…”

https://www.facebook.com/boris.petko.3Petko, Petko crni Petko..dali me se "sećaš" crni Petko? Dali se "sećaš" "pesmice…

Objavljuje Mario Vrban O'SullivanPetak, 23. kolovoza 2019.

Da li je stvarno upravo taj Boris Petko bio pripadnik terorističkih postrojbi i da li je sudjelovao u agresiji na Hrvatsku navodno postoje i konkretni podatci.

“U zatvoru koji je bio u centru Knina, stara bolnica, bilo je čuvara iz više postrojbi; pripadnici MUP-a takozvane RSK, pripadnici srpske dobrovoljačke garde pod zapovjedništvom kapetana Dragana.

Noću bi ulazili civili s klincima koji su se iživljavali nad nama, a dotični je bio pripadnik Martićeve milicije i nekoliko dana je boravio u zatvoru kao čuvar.”