Netanyahu: Jeruzalem je glavni grad Izraela, pročitajte u Bibliji

Hina/EPA

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu poručio je tijekom posjeta Parizu da Palestinci moraju prihvatiti realnost da je Jeruzalem glavni grad Izraela kako bi krenuli prema miru, prenosi BBC. Netanyahu je rekao da je Jeruzalem bio glavni grad Izraela 3000 godina i da “nikada nije bio glavni grad bilo kojeg drugog naroda”.

Govoreći u Parizu nakon sastanka s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, Netanyahu je rekao da su nastojanja da se zaniječe “milenijska veza židovskog naroda s Jeruzalemom apsurdna”. “Možete to pročitati u jednoj jako dobroj knjizi – zove se Biblija”, dodao je. Ocijenio je kako je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan svojim današnjim izjavama na velikom skupu u Istanbulu “napao Izrael”.

Osuđujući svaki oblik nasilja protiv Izraela, Emmanuel Macron je rekao da je jasno kazao Netanyahuu da je protiv Trumpove odluke, koja je “opasna za mir”. “Zatražio sam od premijera Netanyahua da napravi neke hrabre geste prema Pelsstincima kako bi se pomaklo sa sadašnje mrtve točke”, rekao je Macron. Ponovio je kako Francuska smatra da je rješenje koje uključuje dvije države jedino moguće kako bi se okončao izraelsko-palestinski sukob.