Nestale dvojezične ploče u Donjem Lapcu

Izvor: DRažen Prša

Kako doznajemo u PU Ličko senjskoj u tijeku je kriminalistička obrada vezana za nestanak  ploče s nazivom mjesta Donji Lapac, koji su pisani latinicom i ćirilicom.

Predpostavlja se da su ploče nestale u noći između 29. i 30. srpnja.

Počinitelj je za sada nepoznat dok je se očekuje i odštetni zahtjev Hrvatskih cesta, počinitelju, koje upravljaju državnim cestama.

“Za sada se djelo vodi kao krađa, no vrlo je vjerojatno da kriminalistička obrade pokaže da se radi o nekom drugom kaznenom djelu, a ne o klasičnoj krađi, no za sada je prerano da bi se drugačije okvalificiralo to kazneno djelo,” priopćeno je iz PULS.

Nije poznato da li je krađa povezana sa subotnjim događajima u Srbu gdje su jedni slavili 76. obljetnicu Dan ustanka naroda Like, a drugi protiv proslave prosvjedovali.

Načelnik općine Donji Lapac Ilija Obradović kazao je da se općina i stanovnici ne zamaraju sa takvim stvarima te da je to posao policije i Državnog odvjetništva.

“Poznato je da je ploča tijekom dana tamo bila, a da je u večernjim satima nestala, te nam nije poznato ima li svjedoka jer se ona nalazila oko 500 metara od prve kuće, a za njeno je uklanjanje bilo dovoljno odvrnuti pokoji šaraf, te se ništa nije ni čulo,” rekao je Obradović.

Obradović kaže da građanima ne treba biti važno ko je i s kojim namjerama učinio to jer je njima u cilju miran sužovot.

Dodao je da kao načelnik čini sve da se ljudi pomire i da stanovnicie svih nacionalnosti idu u jednom smjeru, zajednička borba za opstanak te sredine u kojoj je ostalo samo tisuću do 1500 ljudi”.