Neslaganje na Iblerovom trgu: Protiv Bernardića je ovaj put i Komadina

Primorsko-goranski SDP zatražit će od vrha stranke da suspendira odluku kojom su odgođeni unutarstranački izbori za lokalne stranačke organizacije. Očekuje se da će taj stav primorsko-goranskih SDP-ovaca, koji je dogovoren prije nekoliko dana u Rijeci, nacionalnom Predsjedništvu prenijeti Zlatko Komadina, koji se i sam, kako se saznaje, zalaže za to da se u stranci održe redoviti lokalni izbori najkasnije do Božića.

Kako je poznato, SDP-ov statut propisuje da se nakon lokalnih izbora u roku od šest mjeseci trebaju održati novi unutarstranački izbori za lokalne organizacije. No, s obzirom da je stranka bila opterećena unutarnjim sukobima i napadima na predsjednika Davora Bernardića nakon lošeg rezultata na lokalnim izborima krajem svibnja ove godine, donesena je odluka da se ti izbori odgode, odnosno da se donesu nova izborna pravila. No, kako to još nije učinjeno, onda su izbori de facto odgođeni do daljnjega, javlja Novi List.

Primorsko-goranski SDP-ovci smatraju, međutim, da je to pogrešno i da bi stranka trebala krenuti normalno u taj proces. Dapače, kako se saznaje, Komadina je na sastanku svog tima prije nekoliko dana rekao da misli da sve zajedno treba biti dovršeno do 2. prosinca.

Iako Komadina i dalje nikako ne da nikome na Bernardića, takav stav jest donekle u koliziji s onim što Bernardić, a pogotovo ostali zagrebački SDP-ovci zastupaju u zadnje vrijeme.

Čini se da je njihova intencija bila odgoditi rasprave i polemike u stranci opterećenoj niskim rejtingom, te u tom time-outu učvrstiti imidž samog Bernardića, te ojačati »svoje« ljude na terenu. O tome se puno govorilo i na društvenim mrežama, gdje su brojni viđeni SDP-ovci poput Miranda Mrsića i drugih optuživali predsjednika stranke da kupuje vrijeme, piše Novi List.