Nekoliko požara aktivno na više mjesta u Zadarskoj županiji

ilustracija

I dalje gori na više mjesta u Zadarskoj županiji. U Pristegu i Ostrovici kuće su obranjene i požar je pod nadzorom, ali je noćas planulo u Ljupču kod Stojić Briga.

Bura je srećom stala pa je situacija mnogo bolja nego jučer. I dalje gori na Velebitu, no kako je riječ o minski sumnjivom području, ondje se požar ne gasi.

Nezaustavljiva vatrena stihija jučer je uništavala sve pred sobom na potezu od Benkovca do Skradina. I dalje je aktivan požar kod Bribira – gdje je sinoć evakuirano 39 osoba iz zaselaka Pavići i Miloševići. Riječ je uglavnom o starijim osobama, koje su uz nadzor liječnika, noć provele u školi u Skradinu.
Vatrogasci su uspjeli staviti pod nadzor požar na Mljetu. Na području iznad Rope u blizini Nacionalnog parka – gorjela je gusta borova šuma.

Požari na tridesetak lokacija, vatra koja ugrožava kuće, kilometarska fronta, gust dim, pepeo, bura, zatvorene ceste, stotine gasitelja i civila u borbi s vatrom, slika je to Dalmacije u protekla dva dana. Prvi put ikad oglašena je uzbuna za sve vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj.