Nekić: Još ne znam hoću li u utrku za šefa ličkog HDZ-a

Izvor: Nacionalno

Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu uprave, ovaj će tjedan preuzeti lički HDZ nakon što ga je vrh HDZ-a raspustio zbog pobune lokalnih HDZ-ovaca predvođenih Darkom Milinovićem.

Ono što tek slijedi zaista će biti, više nego zanimljivo i to iz brojnih razloga a jedan koji je svima poznat je ne tako baš “usklađeni” politički odnosi sa dojučerašnjim šefom ličkog HDZ-a Darkom Milinovićem.

Milinović je prethodno dao ostavku na mjesto šefa županijskog HDZ-a, a ostavke su dali i svi šefovi gradskih i općinskih HDZ-ovih organizacija u Lici, podsjeća Večernji list.

Nekić se može kandidirati za šefa tog županijskog HDZ-a, no o tome nije htio nagađati.

“Ne bih sada špekulirao, moram pripremiti tu organizaciju za izbore unutar šest mjeseci, a poslije ćemo vidjeti. Dobio sam mandat od predsjednika HDZ-a i glavnog tajnika da lički HDZ vodim do izbora i sve radim u suradnji s njima”, rekao je Nekić.

Osim Nekića, u povjerenstvu za lički HDZ deset je članova. Među njima i Tomislav Kovačević čije je imenovanje ravnateljem NP Plitvice bilo okidač za pobunu HDZ-a u Lici i Milinovićevu ostavku.

“On će se kandidirati za šefa ličke organizacije samo ako mu to narede u vrhu stranke. Milinović još neće istrčavati s odlukom, ali vjerojatno će se ponovno kandidirati”, komentiraju u Lici, piše Večernji.