Ne propustite spektakularan posljednji ovogodišnji vikend u Otočcu

Otočac je zabilježio izuzetno animiran početak blagdana, gdje su Božić i Badnjak proslavljeni uz raznolike aktivnosti.

Djeca su uživala u kreativnoj radionici pečenja kolačića u kuhinji Bake Mraz, dok je Djed Božićnjak na Badnjak dijelio poklone. Za starije je bilo organizirano klizanje, a za sve posjetitelje priređeni su raznovrsni koncerti. Misa polnoćka privukla je brojne vjernike, dok su žive jaslice ispred crkve, koje je organizirao don Goran Antunović, dodatno obogatile blagdansko ozračje.

Adventski program u Otočcu nastavlja se spektakularno. U četvrtak, 28. prosinca, očekuje nas tradicionalni Novogodišnji koncert tamburaškog orkestra Gackog pučkog otvorenog učilišta s početkom u 19:00 sati u velikoj dvorani GPOU.

Petak, 29. prosinca, bit će posvećen proširenoj stvarnosti (XR), gdje će posjetitelji imati priliku upoznati se s uređajima za proširenu stvarnost putem izloženih headsetova te testirati VR i MR iskustva. XRPG Showroom, koji već provodi demonstracije proširene stvarnosti u Zagrebu za poslovne subjekte, prvi put će to ponuditi i fizičkim osobama u Otočcu od 18:00 sati, uz besplatan ulaz, dok će kasnije zabavu osigurati trio iz Gospića – Tajno ime.

Za oproštaj od 2023. godine, u subotu, 30. prosinca, gostuje tamburaški sastav Slavonski suton iz Županje. U gradskom parku Slavonci će predstaviti svoj repertoar, uključujući i autorske pjesme.

Otočac će također organizirati dječji doček Nove godine u podne, gdje će Tea & Jan te dječja folklorna skupina Čerišnjice zabavljati najmlađe od 11:30 do 14:00 sati.

Večernji doček Nove godine od 22:00 sata uveličat će bend Spice Grills, koji je već osvajao srca Otočana svojim izvedbama poznatih pjesama. Ne propustite sudjelovati u ovom spektakularnom završetku godine u Otočcu i pridružite se veselju koje će se pamtiti!