Nastavlja se snimanje filma ‘General’ u Pakoštanima

Nastavak snimanja filma ‘General’, koji prati životni put hrvatskoga generala Ante Gotovine, nastavlja se danas u središtu Pakoštana, najavio je Marko Vrdoljak, asistent redatelja filma.

U Pakoštanima ćemo boraviti pet do šest dana, a dva dana ćemo snimati scene filma u samome mjestu. Na snimanje dolazi glumac Nikola Baće, koji glumi mladoga Antu Gotovinu u vrijeme kada je otišao u Legiju stranaca. Još se jedan mladi glumac pojavljuje u scenama koje ćemo ovdje snimati, a riječ je o Ugu Koruni, studentu na Akademiji dramske umjetnosti rekao je Vrdoljak. Dodao je kako još ne znaju koliko će snimanje filma trajati jer, kazao je, moraju i glavnom glumcu Goranu Višnjiću dati malo odmora da ga provede s obitelji u SAD-u, javlja HRT.

Novinare je zanimalo hoće li na snimanje u Pakoštanima doći i osobno general Gotovina, na što je načelnik općine Milivoj Kurtov kazao kako vjerojatno neće.

Vrdoljak je napomenuo da kreće i serija ‘General’ koja je već dogovorena s HRT-om, dosad je, kaže, snimljeno materijala za osam epizoda, a film će se, prema njegovoj procjeni, u kinima moći pogledati sredinom sljedeće godine.