Nastavlja se potraga za osobom nestalom kod Maslenice

foto: Hina

U petak je, peti dan od prijavljenog nestanka muškarca kod Masleničkog mosta nastavljena intenzivna potraga pretraživanjem Novskog ždrila, Novigradskog mora i Velebitskog kanala.

Identitet te osobe nije službeno objavljen, ali postoje indicije da je riječ o pripadniku ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Zadarska Policijska uprava pozvala je u petak građane s tog područja, ribare i rekreativce da obrate pažnju na području potrage te policiji na telefon 192 dojave svaku informaciju koja može pomoći u potrazi.

U četvrtak su u potrazi osim policijskih službenika Policijske uprave zadarske, ronioca specijalne policije iz Splita i Rijeke, djelatnika Lučke kapetanije, sudjelovali ronioci zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja s tri plovila i lokalni ribari. Područje potrage nadlijetali su i Pilatus te helikopter Hrvatske vojske.

Postoje indicije kako se radi o pripadniku 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo obrane, a mediji navode da je riječ o pilotu kanadera. Prema ranijim informacijama, muškarac je u ponedjeljak poslijepodne sjeo na ogradu starog Masleničkog mosta, ispalio hitac iz vatrenog oružja i pao u more.

Hina