Nastavlja se potraga za 16-godišnjakom kod Visovc

foto HINA/ ik

Potraga za maloljetnikom koji je nestao u subotu nakon prevrtanja čamca kod otoka Visovca, nastavljena je i u ponedjeljak ujutro, a nadležnim službama na terenu uskoro će se pridružiti i vojnici koji će sonderom snimati teren, doznaje se u šibenskoj policiji.

“Nažalost, nema ništa novo, ali jutros nastavljamo s intenzivnom potragom. Šibenska policija koordinira rad svih službi na terenu. Na terenu su već ronioci pomorske policije i Specijalne policije iz Splita. U potrazi i jutros sudjeluju pripadnici GSS-a te DVD-a Dubravica, kao i djelatnici Nacionalnog parka Krka. Iza 10,30 sati u potragu će se u uključiti i pripadnici Ministarstva obrane sa sonderom koji će snimati teren, a svoju pomoć je ponudila i jedna privatna tvrtka iz Splita koja je ustupila sonder za potrebe potrage”, rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Tijekom jučerašnjeg dana akvatorij oko otočića Visovca pretraživao je 21 pripadnik HGSS iz Šibenika, Zadra, Splita i Makarske, od toga pet ronioca, a pomogao je potražni pas te dron. Od policijskih snaga na terenu je bilo 12 pripadnika policije s jednim gumenjakom, od toga pet ronioca specijalne policije. U pretrazi su sudjelovala tri vatrogasca DVD Dubravice i jedan iz DVD Skradin sa jednim plovilom te četiri djelatnika NP Krka sa jednim brodom. Potraga je obustavljena u 18,15 sati bez rezultata, doznajemo u Centru 112.

Podsjetimo, policija je u nedjelju nakon obavljenog očevida izvijestila da se čamac u kojem su bila četiri maloljetnika prevrnuo kada se jedan od maloljetnika ustao što je narušilo ravnotežu uslijed čega su sva četiri maloljetnika pala u vodu.

S obzirom na stanje šoka od pada u vodu i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice sa Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca nakon čega je organizirana opsežna potraga.

Iz Centra 112 u ponedjeljak ujutro su izvijestili da je dojava gvardijana samostana Visovca zaprimljena u subotu u 17,52 sata. Gvardijan samostana fra Božo Duvnjak čuo je zapomaganje iz vode blizu otoka. Nakon prevrtanja brodice s četiri maloljetnika, trojica su doplivala do obale, no četvrti nije. Trojica mladića su odvezena u šibensku bolnicu jer su bili pothlađeni, a za četvrtim je nastavljena potraga koja je i dalje u tijeku. (Hina)