Nastavlja se besplatno vježbanje za Zagrepčane “Getfit4free”

Zagreb, 29.10.2020.- Projekt "Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost - Getfit4free" Grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu koji nudi stručni program tjelovježbe za održavanje i unaprjeđenje zdravlja nastavlja se, a prijave za sudjelovanje otvorene su do nedjelje, 1. studenog. foto HINA/ Select PR/ ua

Projekt “Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost – Getfit4free” Grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu koji nudi stručni program tjelovježbe za održavanje i unaprjeđenje zdravlja nastavlja se, a prijave za sudjelovanje otvorene su do nedjelje, 1. studenog.

“Tijekom trajanja projekta građani će dobiti mnoge informacije o konkretnim pojedinostima ispravnog provođenja programa, praćenju individualnih smjernica tijekom treninga te savjete o ostalim aspektima važnim za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti”, rekao je voditelj Damir Knjaz.

Predviđeno je testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti kod svih korisnika u svrhu utvrđivanja rezultata bavljenja zdravstveno usmjerenom tjelesnom aktivnosti, kao i izrada individualnih preporuka i programa za nastavak aktivnosti, stoji u priopćenju.

S obzirom na epidemiološku situaciju, u ovom ciklusu vježbanja provodit će se samo programi na otvorenom u obliku treninga nordijskog hodanja koji prenose poruku stručnjaka koliko su svakodnevno kretanje, boravak u prirodi na čistom zraku te tjelesna aktivnost važni za očuvanje zdravlja upravo u doba pandemije.

Ciljana skupina korisnika projekta su rizične skupine tjelesno neaktivnih građana srednje i starije životne dobi od 35 do 65 godina koji uglavnom žive sjedilačkim načinom života zbog čega je kod njih znatno povećan rizik od raznih zdravstvenih tegoba uslijed nezdravog načina života.

Očekivani rezultati provedbe ovog projekta predstavljaju doprinos u poticanju zdravih životnih navika te u podizanju razine svijesti svih građana Zagreba o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja i podizanje kvalitete života.

Organizatori ističu da će jedan od rezultata zasigurno biti i smanjenje troškova zdravstvene skrbi kroz prevenciju nezdravog načina života te kvalitetniji život u Gradu Zagrebu.

Građani u besplatnim programima vježbanja mogu sudjelovati sve do lipnja 2021. godine.

(Hina)