Nastavak suđenja – hoće li presuda Daruvarcu biti donesena danas?

Darko Kovačević Daruvarac

Nakon jučerašnjeg ročišta o Darku Kovačeviću “Daruvarcu” koji je u lipnju u zadarskom kafiću Chill Out premlatio 18-godišnjakinju, Lorenu Gurlicu, i teško je ozlijedio, suđenje se nastavlja i danas. Nije isključeno da će Sud presudu donijeti danas, javlja N1.

Tužiteljstvo traži da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora.

Optuženi je, podsjetimo, na jučerašnjem ročištu priznao krivnju za prijetnje i tjelesne ozljede. Na samom početku ročišta optužba je tražila isključenje javnosti zbog zaštite žrtve čemu je sutkinja udovoljila.

Odvjetnik žrtve Milan Petričić rekao je okupljenim novinarima da je sud ponovio postupak, saslušao osam svjedoka i vještake, a ročište se nastavlja sutra iznošenjem završnih riječi optužbe i obrane.

Majka i žrtva bile su prisutne na ročištu, a nakon izlaska iz zgrade suda nisu bile raspoložene za izjave.

Podsjetimo, Kovačević je nakon šest mjeseci istražnog zatvora, 14. prosinca, pušten da se brani sa slobode, a optužen je za kazneno djelo prijetnje i nanošenja teške tjelesne ozlijede. Od njegovog puštanja na slobodu prošlo je gotovo mjesec dana.

Na tom ročištu, kada je čula da se suđenje opet odgađa te da će Darko Kovačević Daruvarac, čovjek koji je zvjerski premlatio njezinu kćer, završiti na slobodi, majka premlaćene djevojke potpuno se slomila i počela vikati, intervenirali su i pravosudni policajci koji su je morali izvesti van kako bi se proces mirno priveo kraju.