Nastavak dvoboja Hrvatska – Kosovo u 14:30

Foto: HNS

Utakmica Hrvatska – Kosovo nastavit će se danas od 14.30 sati na maksimirskom stadionu, odlučeno je nakon što su predstavnici obje momčadi, delegati i suci obišli travnjak i utvrdili da je u boljem stanju nego sinoć. 

Prema Fifinim pravilima, utakmica se nastavlja od 22. minute, kada je službeno upisano da je prekinuta sinoć, a i na terenu i na klupi moraju biti posve isti igrači, javlja HRT.

HNS je jutros i službeno priopćio:

Nakon jučerašnjeg prekida utakmice uslijedila je intenzivna komunikacija oba saveza s Fifom i Uefom te je donesena odluka da novi sastanak bude održan u nedjelju u 9 sati. Uoči sastanka, FIFA-in delegat i suci te predstavnici momčadi pregledali su maksimirski travnjak te je ustanovljeno da se na njemu danas može igrati.

Uzimajući u obzir FIFA-in Pravilnik, koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između Fife, dva saveza i uz znanje Uefe da se utakmica nastavi u nedjelju u 14:30 sati od 22. minute, kada je prekinuta. Nastavak utakmice momčadi moraju započeti u istim sastavima koji su u trenutku prekida bili na travnjaku.


FIFA je zahvalila savezima na razumijevanju i rješenju ove izvanredne situacije.

Čačić: Odgoda je logična, Modrić: Nije imalo smisla nastaviti

FIFA je već jučer navečer objavila da će se igrati u nedjelju, no UEFA i HNS tvrdili su suprotno. Kada će se igrati zaista ne znam, znam samo da nećemo igrati u nedjelju jer nas u utorak čeka Turska. Trenirat ćemo u nedjelju u 11 i pripremati se za Tursku, rekao je nakon prekida izbornik Ante Čačić.

S obzirom na pretrpanost termina do kraja kvalifikacija, gdje bi se teško našlo vrijeme za ponavljanje jučer prekinutog ogleda ovo je na neki način i logična, iako iznenađujuća odluka.

Svi navijači s kupljenom ulaznicom moći će danas ponovno doći na Maksimir sa svojom ulaznicom. Zbog organizacijsko-sigurnosnih razloga, navijači koji su kupili ulaznice za sjevernu tribinu moći će ući na istočnu, a navijači s ulaznicom za tribinu Zapad-gore moći će ući na Zapad-dolje. Tribine Sjever i Zapad-gore bit će zatvorene.

Navijači koji danas neće iskoristiti ulaznicu dobit će mogućnost povrata novca, o čemu će naknadno obavijest objaviti Hrvatski nogometni savez.