Nasilni pulski ‘narkoboss’ se objesio u zatvorskoj ćeliji

Pixabay

U ćeliji pulskog zatvora objesio se navodni narkoboss Milan Štifanić, nedavno zatvoren nakon sukoba s policijom koja ga je došla privesti zbog prijetnji i obiteljskog nasilja.

Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je da je zatvorenik kojemu navode samo inicijale “počinio samoubojstvo vješanjem” u srijedu oko 22,50 sati u Zatvoru u Puli.

“Odmah nakon pronalaska istražnog zatvorenika pozvana je hitna pomoć koja je došla u zatvor i započela s reanimacijom, ali je konstatirana smrt”, ističu u priopćenju.

O smrti je obaviješten sud i Županijsko državno odvjetništvo, a Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa, “prikupio je podatke iz kojih proizlazi da nije bilo propusta u postupanju”, kažu u ministarstvu.

Dodaju da se i dalje prikupljaju svi relevantni podaci i očekuju rezultati obdukcije.

Štifanić je, prema pisanju medija, osuđivani pulski diler i nasilnik kojega se povezivalo i s nedavno uhićenim ‘hrvatskim Escobarom’ Stjepanom Prnjatom.

Priveden je u ponedjeljak nakon što je u obiteljskoj kući naoružan prijetio ženi i policiji, koja je prilikom uhićenja zatvorila cijelu zonu oko kuće.