Napustio Bandića: Vlahović se vratio u SDP

Izvor: Slavonski.hr

Nakon niza prelazaka u stranku Rada i solidarnosti Milana Bandića te u njegov saborski klub, zabilježen je drugi odlazak iz redova zagrebačkog gradonačelnika.

Nakon što je čelnik Reformista Radimir Čačić obznanio da zbog neslaganja s načinom prikupljanja zastupnika u Saboru izlaze iz njegova Kluba, u vidu odlaska zastupnika Darinka Dumbovića, sada je Bandića napustio njegov stranački šef u Požegi. 

Radi se o Ivanu Vlahoviću, inače bivšem SDP-ovcu koji je iz te stranke izbačen 2016. godine, piše Večernji list

Njega je izbacio tadašnji šef i najmoćniji čovjek požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko. 

Sada se dogodila obrnuta situacija, Vlahović je opet u SDP-u, možda će postati i čelni čovjek te stranke u Požeško-slavonskoj županiji dok je Ronko u Bandićevom saborskom klubu. Jedini mu je uvjet za članstvo, podrška Vladi Andreja Plenkovića. 

– Bio sam i mlad i neiskusan i pogriješio sam kada sam odlučio pomoći Milanu Bandiću. Ovome što Bandić radi glasači nisu dali potporu, a ono što je napravio Ronko kada je prešao u njegov Klub nema veze s moralom, kaže Vlahović za Večernji. 

S druge strane Ronko kaže da je Vlahović ‘Berin đilkoš’, dodajući da će dekretom šefa stranke Davora Bernardića postati prvi čovjek SDP-a u Požeško-slavonskoj županiji.