Napadnuti strani djelatnici Rimac Automobila

Poduzetnik i vlasnik Rimac Automobila Mate Rimac objavio je na Facebooku da je u petak navečer grupa mladih muškaraca fizički napala njegove strane kolege u centru Zagreba kod Hrvatskog narodnog kazališta, a policija je za Hinu potvrdila dojavu o napadu.

“Da li je moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu?! Šokiran i tužan sam”, napisao je Rimac u subotu.

Rekao je kako se čuo s napadnutim kolegama koji kažu da su vidjeli grupu mladih muškaraca koji su imali rasističke ispade vikavši; “Vratite se od kud ste došli, koji k* radite u Hrvatskoj”, uz ostale popratne psovke.

“Naši zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt – prešli su cestu i ubrzali korak, ali su ih napadači dostigli i počeli s fizičkim obračunom”, napisao je Rimac.

Na priloženom screenshotu poruka s mobitela, piše kako je grupa napala pet, šest Rimčevih zaposlenika u centru grada, kod HNK, a navedeno je da je jednoj osobi slomljen nos, a druga ima manji potres mozga.

Mate Rimac je istaknuo kako je jedna od stvari koje uvijek ističu kandidatima koje privlače iz cijelog svijeta u svoju tvrtku ta da je Hrvatska sigurna zemlja u kojoj se na strance ne gleda kao građane drugog reda.

“Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota koji, nadam se, neće imati utjecaj na percepciju stranaca koji su došli svoj život graditi u Hrvatskoj. Nadam se da će policija odraditi svoj posao brzo i efikasno i da ćemo svi skupa shvatiti koliko stranci koji dođu živjeti kod nas doprinose razvoju društva i gospodarstva”, rekao je Rimac.

Ako nismo u stanju privući strance, nećemo zadržati niti Hrvate, poručio je.

Zagrebačka policija za Hinu je potvrdila kako imaju zaprimljenu dojavu o tjelesnom sukobu više osoba oko 00,30 sati u zoni Hrvatskog narodnog kazališta.

Nisu mogli potvrditi radi li se o zaposlenicima određenog poduzeća jer tim informacijama ne raspolažu, a nisu mogli ni reći koliko je osoba sudjelovalo u sukobu. Još uvijek se utvrđuju sve okolnosti događaja, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

D.Prša/H.