Napadnuta ekipa Nove TV

Jučer su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti reporterka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, objavio je Dnevnik.hr.

Ekipa emisije došli je u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen izvjesni Ivica Sužnjević zvan Šeki.

Došli smo snimiti izjave ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave, prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti, snažno me gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom, rekla je reporterka Provjerenog.

Protiv nasilnika je podnesena kaznena prijava za prijetnju i fizičko nasilje u PP Garešnica. Napad su osudili i u Hrvatskom novinarskom društvu.

HND još jednom poziva nadležne institucije da zaštite novinare javno i jasno dajući do znanja da je napad na novinare, koji rade svoj posao, težak prekršaj te da u okviru zakonskih mogućnosti najstrože sankcioniraju počinitelje tih napada, poručuje HND u priopćenju.