Napadač ubio najmanje 8 ljudi u sinagogi u Pittsburghu

Napadač u Pittsburghu ubio je najmanje osam, a ranio 12 osoba u napadu na sinagogu tijekom obilježavanja židovskog Šabata, a nakon napada je uhićen, prenose lokalni mediji i vlasti.

Televizijska postaja KDKA prenosi kako je uhićen “bradati muškarac krupnije građe”, pozivajući se na policijske izvore koji su otkrili i da je pri ulasku u hram uzvikivao “svi Židovi moraju umrijeti”.

U pucnjavi s napadačem pogođeno je troje policajaca, no još uvijek se ne zna računaju li se i oni pod 12 ozlijeđenih. Policija je nakon dobivanja informacija o pucnjavi okružila sinagogu Tree of Life koja se nalazi u četvrti Squirrel Hill. “Ne izlazite iz svojih kuća, nije sigurno”, upozorio je zapovjednik pittsburške policije Jason Lando.

Sinagoga je obilježavala Šabat od 9:45, stoji na stranicama te organizacije. Bivši predsjednik sinagoge Michael Eisenberg je za KDKA naglasio kako je policija prisutna u tom hramu samo tijekom većih blagdana.

“Na dane poput ovih vrata su otvorena, to je vjerska ceremonija, možete ulaziti i izlaziti”. Većina posjetitelja bili su stari ljudi, istaknuo je bivši rabin za lokalne medije.